Barion Pixel

Vélemények

“Ma volt alkalmam beleolvasni a helyi könyvesboltban és a Huncut Légycsapó történetén nagyon jót mosolyogtam, ami sok-sok meseolvasással a hátam mögött igazi felüdülés volt… Gratulálok ehhez a szép és igényes munkához!”

Mátyásné Illyés Anna

„Meg sem tudnám számolni az ellentmondást nem tűrő felszólítást: Papa, mesélj! De fejből! És van olyan, hogy az égegyadta világon semmi jó ötlet nem jut az eszembe. Ilyenkor jönnek kapóra a mesekönyvek.

Sajnos, a mai mesék többsége nem tetszik, és hogy ne legyen a mesélés kínszenvedés, ezért, ha egy jót találok, azt megbecsülöm. Kovalovszki Zoltán mesekönyvét nagy élvezettel olvastam, talán azért is, mert egy sorstárs apukáról van szó, akinek a gyerekei nyaggatásából született ez a könyv. “

Krúdy Tamás vezető szerkesztő,

Nők Lapja

“Mi már legalább egy éve olvassuk Makaramukit 4 és fél éves kisfiamnak, Barnusnak. (Nem, nem azért, mert ilyen lassan olvasunk, hanem azért mert időről időre újra kéri…) Nem unja meg, pedig gyakran rajta kapjuk, hogy lapozáskor minket megelőzve fejezi be az éppen félbehagyott mondatot.

De legjobban az általa kisajátított felvezető sorokat élvezi: alig várja, hogy viccelődhessen a nevekkel. A történeteket kiegészítő színes rajzokat folyamatosan elemzi, és a mese szövegéhez kapcsolja.

De mi is szeretjük Makaramukit, mert kedves, vidám, színvonalas, szép mesekönyv. Nem csak beindítja a gyerekek fantáziáját, de a sorok közé rejtve neveli is őket.
A legjobbak közé sorolnám, amit egy gyereknek adhatunk!”

Antal Zsolt

“Vegyes csoportom van, így tapasztalhattam, hogy ez a mesekönyv az óvodás korosztály egész széles skáláját szórakoztatja. Ez azért lehetséges, mert ezek a történetek a gyermekek mindennapjaiból merítkeznek, átszőve mesés elemekkel, nem csak az állatok beszélnek és éreznek benne, hanem a tárgyak is.

A gyermekek a második, harmadik mesénél már ismerősként üdvözölték Makaramukit és kis társát, a beszélő széket, mégis minden történet önállóan is kerek egész volt. A kisfiúk, kislányok maguk is szívesen forgatták a mesekönyvet, a képek alapján újra és újra átélve a történeteket. 

Ez a könyv észrevétlenül kínál megoldási mintákat egy-egy konfliktushelyzetre, a szerző pozitív világképével és természet szeretetével átszőve. A mi személyes kedvencünk a Hóember orra.”

Fülöpné Debreczeni Csilla óvodapedagógus, 
Kőbányai Mocorgó Óvoda

„Még csak két napja meséltük a könyvet, amikor is feltűnt, hogy egyre többen segítenek ágyazni. Valahogy egyre kevesebb segítséget kértek az átöltözésnél. Sőt! Azt vettük észre, hogy a nagyobbak segítenek a kisebbeknek vetkőzni, öltözni, hajtogatni, és amikor elhangzott a mondat, hogy lassan kezdenénk a meseváró mondókát, akkor mindenki pillanatok alatt megtalálta az ágyát.

– Mi történt Veletek? – tettem fel a kérdést.
– Nagyon várjuk a folytatást és szeretnénk, ha sok idő maradna a mesére – fogalmazta meg a választ Marci.

Hát erre képes ez a mesekönyv, melyben 9 történet szól a kalandokról és készülőben van a folytatás, melyet nagyon várunk!!!!

Befejezésül egy részlet egy szülői levélből:
“Andrist kértem, hogy rajzolja le azt, ami a legkellemesebb érzést adja most számára az életben. Ő a Beszélő Széket rajzolta le.”

Karczewitz Ágnes óvodapedagógus, 
Nagykovácsi, Kispatak Óvoda (http://lenvirag.blogger.hu)

“Makaramuki és a Beszélő Szék kalandjai egy olyan világba repít el, ahol a gyermekeink fantáziája szárnyalhat, valamint tanulságos és hasznos élménnyel gazdagodhatnak. A mesék nyelvezete minden óvodai korcsoport számára érthető, követhető.

A gyermekek szempontjából fontos elemként jelennek meg az ismétlődő motívumok, mint például a mesék elején lévő kezdő mondat, melyet a csoport már kórusban zeng velem együtt, illetve a mesék végén lévő elköszönés, mely lezárja a történetet, megnyugtatja, könnyebben álomba ringatja a gyermekeket.

Makaramuki és a Beszélő Szék olyannyira beépült csoportunk mindennapjaiba, hogy a gyermekek már izgatottan várják a délutáni alvás idejét, mert ilyenkor már az előző nap megbeszélt, következő történetet várják. A tudás, a tapasztalás ebben a korban az óvodások mindennapjainak része, melyhez a mesék egyfajta biztonságot nyújtanak.

A mesékben jól megfigyelhető az évszakok változása, melyre részben óvodai programunk is épül. Makaramuki világába, a főszereplő kisfiú életkora miatt óvodásaink nagyon könnyen bele tudják magukat élni, mindennapjaikban hasznosítani az ott szerzett tapasztalatokat.

Fúróka történetét a gyermekek fogmosás közben a mai napig emlegetik és versenyeznek, kinek tisztábbak a fogai…” 

Kemenczei Erika óvodapedagógus, 
Csemői Óvoda

“Ami elsőre magával ragadott az egyszerűsége, az érthetősége és a mindennapok közelsége. Kedves, bájos mesekönyv, érthető minden nagy-kis gyermek számára.

Egy gyermeknek fontos hogy olyanról olvasson, halljon meséket, amivel Ő maga is találkozik, így könnyebben megérti a világ dolgait. Bercim pont abban a korban van amikor “szivacs módjára” gyűjti magába az információkat, és sok kérdést tesz fel. Köszönöm.”

Jakótsné Gyulai Edit

“Ahogy kezembe vettem a könyvet, az jutott elsőre eszembe, hogy vajon lehet-e bármi érdekesebb a könyvben, mint a kisfiú neve? De igen, az egész könyv csupa érdekességet vet fel, méghozzá a gyerekek nyelvén, így nagyon ügyesen és érthetően tanítva nekik az „élet dolgait”.

Emellett több korosztálynak is hasznos lehet, még a két éves fiam is nagyon élvezte a mesehallgatást a rengeteg kép és a varázslatos világ miatt.”

Nagy Krisztina

“Nagyon aranyos, szép nyelvezetű, csodaszépen illusztrált mesekönyv. Nem sikerült több napra beosztanunk, az ötéves lánykánk azonnal lapozott a következő mesére, amint az egyik véget ért. Szívből ajánlom minden óvodás korú gyermeknek!”

Szabó Luca

“Csodálatos illusztráció, könnyen megérthető, izgalmas történetek, amiket a gyerekek maguk is átélnek, így könnyen lehet azonosulni vele. A könyvben lévő térképen nyomon követhetők a helyszínek. Nagyon szép és hasznos karácsonyi ajándék. Várjuk a folytatást!”

Várkonyi  Zsófia Zita

“Nagyon sok szép pillanatot szerzett nekünk a könyv, igazán élvezetes volt olvasni.  Csak biztatni tudjuk, hogy folytassa munkáját, mert manapság igen nehéz ilyen vagy ehhez hasonló gyermek könyvet találni… 

Középsős csoportunkban alvás előtti program volt fejezetenként Makaramuki történetének olvasása. A gyermekek várták minden alkalommal a következő fejezetet és emlegették az előtte olvasott kalandokat. A történetek időtartama megfelelő ahhoz, hogy a gyermekek be tudják fogadni, azonkívül jól érthető, jól tagolt, választékos szóhasználattal.

A rajzok esztétikusak és jól átgondoltak, egy-egy fontosabb jelenetet ábrázolnak. Részletgazdagságuk segíti a gyermekek fantáziavilágának pozitív irányú fejlődését.

A kalandok a gyermekek fantáziáját is megmozgatják, nem csak a mindennapokban előforduló történések szereplői lehetnek, hanem olyan fantáziavilágba röpíti őket Makaramuki, mely ezt a korosztályt igen csak foglalkoztatja, ugyanakkor ismereteket is közvetít… 

Végül pedig fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy nem csak a gyerekeknek nyújtott élményt és kikapcsolódást, hanem nekünk, felnőtt hallgatóságnak is élvezetesek voltak a történetek. Nagyon várjuk a folytatást. 

Lágymányosi Óvoda Lepke csoport, Gitta és Évi néni”

Balogh Évi óvodavezető-helyettes, 
Lágymányosi Óvoda, Nyitnikék telephely,

“Makaramuki mondókás könyvét csak ajánlani tudom Mindenkinek! Rengeteg rövid kis mondóka van benne (tematikusan felépítve), melyek a kisebb gyerekek számára figyelemfelkeltőek és oktató jellegűek. Akár minden napra lehet egyet-kettőt felolvasni. A kisfiam nagyon szereti a rövid frappáns szövegeket, melyek gyönyörű képekkel vannak ellátva.

Ami nekünk egy hatalmas pozitív élmény volt a könyvvel kapcsolatban, hogy ezért az árért „nem csak pár kis mondókat” kaptunk, hanem 96 oldalnyi gyönyörű történetet. Köszönjük szépen!” 

Rüll Orsolya

bal-felzokni-velemeny